top of page

Praktisch

Algemeen

Deze sport is toegankelijk voor zowel meisjes als jongens vanaf 7 jaar.

 

Er zijn 5 basisgroepen, nl. :

- new springers > alle nieuwe leden (-18 jaar)

- springers > kinderen vanaf 7 jaar met minimum 1 jaar ervaring

- jumpers > kinderen van gemiddeld niveau

- volwassenen > 18+

- jump X-treme > skippers met hoger niveau (enkel na selectie)

 

Bij indeling van de groepen wordt vooral gekeken naar het niveau van de springer. De sportieve cel zorgt voor de indeling van de groepen. Hierdoor is het mogelijk dat een skipper gedurende het seizoen kan mogen overstappen naar een andere groep.

Alle instappers (-18 jaar zonder rope skipping verleden in clubverband) dienen in te stappen in de woensdagles (18h). Deze les is voorzien op instappers qua lesgevers. Na enige ervaring is er eventueel in samenspraak met sportief verantwoordelijke en coachen de mogelijkheid om over te stappen naar een meer ervaren groep.

Omdat we kwalitatieve lessen willen aanbieden, zijn de plaatsen beperkt. Zo kunnen we voldoende aandacht geven aan elk lid.

De coach wordt, afhankelijk van de grootte van de groep, bijgestaan door hulpcoaches. Zo kunnen binnen grotere groepen de skippers toch voldoende individueel begeleid worden. En kan iedereen voldoende bijleren. Doe je best om maximaal aanwezig te zijn op de trainingen, dat is belangrijk indien je veel wenst te leren.

Recreatieve leden trainen minimaal 1 keer in de week op woensdag of vrijdag.

Onze groep Jump X-treme is een gevorderden les enkel op doorverwijzing na selectie. Deze groep is voor onze betere skippers dit om hun skills nog  te verbeteren en hen voor te bereiden als eventuele (hulp)coach of om betere resultaten te behalen tijdens recreawedstrijden indien ze hieraan deelnemen. Deze groep heeft wekelijkse training.

Indien men wenst deel te nemen aan de competitie, kunnen er extra trainingen voorzien worden in samenspraak met de sportief verantwoordelijke.

Enkel water of sportdrank zijn toegelaten op de training.

 

Gedurende de vakanties en op feestdagen zijn er geen trainingen.

Soms is de zaal niet beschikbaar door voetbal- of schoolactiviteiten. Wij verwittigen iedereen hiervan zo snel mogelijk in de training, op sociale media of per mail.

 

Op woensdag gaan de lessen door in turnzaal Olympia, in het Jan Breydelstadion, Koning Leopold-III laan 50, 8200 Sint-Andries

Op vrijdag gaan de lessen door in de sportinnovatiezaal van Sport Vlaanderen (ex BLOSO), Nijverheidsstraat 112, 8310 Assebroek

Wegens Covid19 maatregelen zijn proeflessen enkel mogelijk na afspraak via ons contactformulier hier op de site. Proeflessen zijn eventueel mogelijk op Woensdag en vrijdag 18-19 voor -18j en op woensdag 20-21h voor +18j.

 

De verschillende groepen en uren zijn terug te vinden onder

bottom of page