top of page

Praktisch

Algemeen

Deze sport is toegankelijk voor zowel meisjes als jongens vanaf 6 jaar.

 

Er zijn 4 groepen, nl. :

- springers > kinderen vanaf 6 jaar

      * mini1 (6 tot 10 jaar)

      * mini 2 (11 tot 12 jaar)

- jumpers > kinderen van gemiddeld niveau

      * beloften (13 tot 15 jaar)

      * 16+

- volwassenen > 18+

- jump X-treme > skippers met hoger niveau

     * vanaf 12 jaar (enkel na selectie)

 

Bij indeling van de groepen wordt vooral gekeken naar het niveau van de springer. De sportieve cel zorgt voor de indeling van de groepen. Hierdoor is het mogelijk dat een skipper gedurende het seizoen kan overstappen naar een andere groep.

Omdat we kwalitatieve lessen willen aanbieden, zijn de plaatsen beperkt. Zo kunnen we voldoende aandacht geven aan elk lid.

De coach wordt, afhankelijk van de grootte van de groep, bijgestaan door hulpcoaches. Zo kunnen binnen grotere groepen de skippers toch voldoende individueel begeleid worden. En kan iedereen voldoende bijleren. Minimale aanwezigheid van 80% op de trainingen is vereist.

Recreatieve leden trainen minimaal 1 keer in de week op woensdag of vrijdag.

Onze groep Jump X-treme is een categorie voor gevorderden. Deelname aan deze categorie is enkel na selectie. Via de X-treme categorie worde de skippers nog meer voorbereid op wedstrijden alsook om hun voor te bereiden als eventuele (hulp)coach. Deze groep heeft wekelijks 2 trainingssessies van telkens 2 uren.

Indien men wenst deel te nemen aan de competitie, kunnen er extra trainingen voorzien worden in samenspraak met de sportief verantwoordelijke.

Enkel water of sportdrank zijn toegelaten op de training.

 

Gedurende de vakanties en op feestdagen zijn er geen trainingen.

Soms is de zaal niet beschikbaar door voetbal- of schoolactiviteiten. Wij verwittigen iedereen hiervan zo snel mogelijk in de training, op sociale media of per mail.

 

Op woensdag gaan de lessen door in turnzaal Olympia, in het Jan Breydelstadion, Koning Leopold-III laan 50, 8200 Sint-Andries

Op vrijdag gaan de lessen door in de sportinnovatiezaal van Sport Vlaanderen (ex BLOSO), Nijverheidsstraat 112, 8310 Assebroek

Proeflessen zijn doorheen het jaar steeds mogelijk met een maximum van 2 lessen, dit ikv verzekering. Langer les volgen zonder verzekering, inschrijving en betaling is niet toegestaan. De club kan dan niet aansprakelijk gesteld worden bij ongevallen.  Proeflessen zijn eventueel mogelijk op Woensdag en vrijdag 18-19 voor -18j en op woensdag 20-21h voor +18j.

De verschillende groepen en uren zijn terug te vinden onder

bottom of page